Menu
SEPETİNİZ

Fırça ve Rulo

Fırça ve Rulo

Fırça ve Rulo

Fırça ve Boya Rulosu

Doğru fırça ve boya rulosu seçmek; yapacağınızın boya işleminin hatasız, estetik, düzün ve kolay olması için büyük bir öneme sahiptir. Boyanacak yüzeyin kıvrımlı, düz, pürüzsüz ya da kaygan bir yapıya sahip olması; boya uygulamasında tercih edilecek rulo ve fırça seçimini de doğrudan etkilemektedir. Aynı zamanda her boya türü farklı bir teknik ile uygulanmaktadır. Bütün bu sebeplerden dolayı boya işlemi sırasında, boyanın kalitesi, markası kadar; kullanılacak boya ve fırçanın türü de oldukça önemli olmaktadır. Eğer farklı boya çeşitleri için hangi rulo ve fırçanın kullanılması gerektiğini merak ediyorsanız; bu detaylı yazımız sayesinde ihtiyacınız olan doğru boya ekipmanına kavuşabilirsiniz.

Boya Rulosu Çeşitleri Nelerdir?

Boya rulosu çeşitleri arasında; kalorifer rulosu, sünger rulo, genel amaçlı boya rulosu, iç/dış cephe boya ruloları ve sentetik rulolar gibi birçok model bulunmaktadır. Rulo fırçalar, daha kolay ve hızlı boya işlemi sağlaması nedeniyle diğer boyama ürünlerine kıyasla yüksek kullanım kolaylığı sunmaktadır.

Rulo seçiminin; uygulanacak mekân ve yüzey özelliği ile boya türüne göre seçilmesi oldukça büyük bir öneme sahiptir. Doğru ruloyu seçmek, uygulanacak boyanın daha örtücü ve kalıcı olmasını sağlayacaktır. Boyama işlemine geçmeden önce; boya uygulanacak yüzeyin büyüklüğünü dikkate almanız halinde harcayacağınız zamanda da gözle görülür bir düşüş yaşanacaktır.

Rulo Boya Fırçası

Boya uygulaması, düz ve pürüzsüz alanlarda gerçekleştirilecekse en doğru seçim, kısa tüye sahip rulo boya fırçası olacaktır. Uygulama yüzeyinin alanına göre değişik ebatlara sahip rulo fırçaları kullanılarak, boya işlemi oldukça kolay şekilde tamamlanabilmektedir. Bu rulo çeşidi aynı zamanda saten rulo adıyla da bilinmektedir. Pürüzsüz bir dokuya sahip mat görünümdeki yüzeyler için bu boya rulosu gayet etkili olacaktır. Tavan ve boyama işlerinizde, sitemizde bulunan rulo boya fırçalarını tercih edebilirsiniz. Eğer kullanacağınız boya su bazlı yağıya sahip ise daha güzel sonuçlar elde etmek için sentetik kıla sahip rulolar daha büyük verim sağlayacaktır.

Plastik Boya Rulosu

Plastik boya ile çalışma yapacaksanız, en uygun seçim plastik sentetik fırça ve rulo olacaktır. Boyama işlemi için bu fırça ve rulo türlerini tercih etmeniz; boyanın fırçaya olabilecek en etkili şekilde nüfuz etmesini sağlayacaktır. Bu sayede kullanmak istediğiniz boya, uygulanacak alan tarafından oldukça kolay şekilde emilecektir. Boyadan maksimum seviyede verim almak istiyorsanız sizin için en doğru seçim bu olacaktır. Aynı zamanda pesteki rulo adıyla da bilinen plastik rulolar, pürüzlü dokuya sahip yüzeyler için de en etkili sonuçları sunmaktadır. Plastik boyanın, uygulanacak yüzeye tamamen dağılması ve estetik bir görünüm elde etmek için sentetik fırçalar sizin açınızdan en doğru tercih olacaktır.

Uzun Tüylü Rulolar

Pürüzlü yüzeye sahip alanlarda kısa tüylü fırça ve boya rulosu kullanmak etkili sonuçlar sağlamayacaktır. Kısa tüylü bir rulo ile uygulama yapılması halinde, boyanın yüzeye yeterli seviyede nüfuz etmesi mümkün olmamaktadır. Boyama işlemini uzun tüylü bir rulo ile yapmanız halinde ise boya, yüzeyin her bir noktasına temas ederek en sağlıklı sonucu almanızı sağlayacaktır. Bu model rulolar, damlatma problemi yaşatmadığı gibi aynı zamanda boyayı da çok iyi seviyede tutmaktadır.

Dekoratif Rulolar

Dekoratif fırça ve boya rulosu ile şık görünüme sahip birbirinden farklı desenler elde etmeniz mümkündür. Tuğla, ahşap ya da beton gibi farklı yüzey şekilleri için tasarlanan rulo modelleri ile istediğiniz şekilde boya işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yüzey alanına göre uygun rulo seçimi yaparak; boyanızın çok daha kaliteli şekilde yüzeye nüfuz edebilmesini ve dokuların daha etkili şekilde öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Şık ve estetik bir dekoratif görünüm elde etmek istiyorsanız; kirtkirt.com’da bulunan birbirinden farklı rulo seçeneklerinden ve boya malzemelerinden yararlanabilirsiniz. Boya yapacağınız yüzeyin doku ve yapısına uygun boya rulo modelleri için sitemizde bulunan modelleri inceleyebilirsiniz.

En Kaliteli Boya Fırçaları

Kaliteli bir fırça ve boya rulosu sahibi olmak, ister tuvale resimleri gibi incelik isteyen hobi çalışmalarında olsun ister duvar boyama gibi daha kaba ve genel boya çalışmalarında olsun; yapacağınız bütün boya işlemlerinde en şık ve kaliteli görünüme sahip olmanızı sağlar. Boya fırçaları kıl tiplerine, boyutlarına ve şekillerine göre farklı türlere sahiptir. Uygulanma amacına göre doğru fırça türünü seçmek, yapacağınız işlemi minimum eforla; en kaliteli şekilde sonuçlandırmanıza yarayacaktır.

Boya fırçalarının boyutları ve türleri farklı olsa da hepsinin tek bir önemli işlevi bulunmaktadır: Boyayı olabilecek en eşit şekilde yüzeye dağıtmak ve kaliteli bir eser ortaya koymak. Kirtkirt.com olarak; gerçekleştireceğiniz bütün boyama işlemlerine uygun, birbirinden farklı ebat ve özellikte, en kaliteli boya fırçalarını en uygun fiyatlar ile siz değerli müşterilerimize ulaştırmaktayız.

Boya Fırçası Çeşitleri

Piyasada farklı özelliklere sahip birçok fırça ve boya rulosu türü bulunabilmektedir. Her bir boya fırçasının kullanım alanı ve işlevi farklı olmaktadır. Boya fırçaları, ince işçilik gerektiren seramik boyama ve tuval çalışması gibi sanatsal çalışmalardan; genel amaçlı duvar boyama işlemine kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Kullanım bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olması nedeniyle boya fırçaları, kıl tiplerine ve şekillerine göre de farklı türlere sahiptir.

Sentetik Kıllı Boya Fırçaları

Sentetik fırça ve boya rulosu doğal kıl yerine, polyester ya da naylondan yapılan kıllara sahiptir. Akrilik boyalar gibi su bazlı boyaların kullanımında tercih edilmektedir. Sentetik yapıları nedeniyle fırçanın kılı su çekmemektedir. Bu özelliği sayesinde, boya yapılan yüzeyde eşit bir dağılma elde edilmekte ve fırça suda bekletilebilmektedir. Ayrıca temizlemesinin kolay olması bir diğer artısıdır. Sentetik boya rulosu ve fırçaların kullanım ömrü, doğal kıla sahip boya fırçalarına kıyasla daha uzun olmaktadır. Diğer bir avantajı ise sahip oldukları dayanıklı yapıdır. Kirtkirt.com ile istediğiniz sentetik fırça modeline çok kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

Doğal Kıllı Boya Fırçaları

Sentetik fırça yerine doğal kıla sahip boya fırçası kullanmak da isteyebilirsiniz. Bu fırçaların kılları; samur, keçi, sincap ve at gibi farklı hayvanların kıllarından yapılmaktadır. Özellikle samur kılından yapılan doğal fırçalar, oldukça fazla rağbet görmektedir. Doğal kıla sahip fırçalar, sentetik fırçalara kıyasla daha pahalıdır.

Doğal kıla sahip boya fırçaları, yağ bazlı boya ile çalışma yapacak kişiler için uygun bir seçim olacaktır. Fırça izi, yağlı boyalarda diğer boya türlerine kıyasla daha fazla kalmaktadır. Doğal kılların sahip olduğu yapı ise iz kalma ihtimalini minimuma indirmektedir. Bu sebeple, hobi ve sanat çalışmasında bulunacak kişiler tarafından tercih edilmektedir. Doğal kıllı fırçaların bir diğer artısı ise kimyasal bileşenlere karşı daha dayanıklı olmasıdır.

Fırça ve Boya Rulosu Nasıl Kullanılır?

Fırça ve boya rulosu kullanılırken, daha kaliteli bir sonuç almak için dikkat edilmesi gereken bazı konular bulunmaktadır. Akrilik boya ile çalışacaksanız, fırçanızı su ile ıslatmak; yağlı boya da ise tiner kullanmak fırçadan alacağınız verimi artıracaktır. Aynı zamanda boya işlemi yapılırken fırça yardımı ile bir hat oluşturmak istiyorsanız; hattın kenarlarından fırça ile birkaç kez daha geçmeniz, yüzeyin daha yumuşak ve dengeli bir şekilde boyanmasına yardımcı olacaktır. Kirtkirt.com olarak sizlere sunduğumuz boya ve fırça çeşitleri ile boyama işlemleriniz çok daha kolay olacaktır.

Rich 3500 İpek Zemin Fırça No : 1
2-3 gün içinde
Model: 35001
Rich 3500 İpek Zemin Fırça No : 1Rich 3500 İpek zemin fırça sayesinde iz bırakmadan istenilen zeminleri rahatlıkla boyayabilirsiniz.Yumuşak kaliteli dokusuyla ve rahat tutuşuyla sizleri cezbeder.Ahşap, cam, porselen, mdf vb. her yüzeyde kullanılabilir.Boy: 18 cmEn : 3 cmNot : Rich ..
26,00TL
Rich Sarı Sentetik Naturel Saplı Zemin Fırçası Ekonomik SERİ NO:1
Hot 2-3 gün içinde
Gösterilen: 1 ile 12 arası, toplam: 15 (2 Sayfa)